СДВР затяга работата си по борбата с уличните бандити и автокрадците

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов и шефовете на столичните Районните полицейски управления, както и служители на основните направления в СДВР, са обсъдили на съвещание днес как да се мобилизира полицията за борба с уличните грабители, наркопласьорите и автокрадците, съобщи пресцентърът на МВР. На съвещанието е било разисквано и това как да се противодейства на незаконното използване на взривни вещества.

Това са най-наболелите проблеми, които засягат ежедневието на всеки столичанин, и полицията в София е длъжна не само бързо да разкрива престъпленията, но преди всичко да ги предотвратява е подчертал генерал Борисов, съобщават още от пресцентъра на МВР.

На оперативката са били обсъдени и мерките за охрана на обществения ред и организацията на движението в София по време на визитата на президента на Русия Владимир Путин.

Полицейските шефове са изтъкнали пред главния секретар, че някои от сградите на управленията имат нужда от ремонт, необходимостта от нови служебни коли. Служителите са се оплакали и от качеството на полицейските униформи и оборудване.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?