Шефът на ДКЕВР бил купил и продал "укрития имот" още през 2011 г

В имотната декларация на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев за 2012 г. липсвало несъответствие на данните, за каквото бе съобщено в понеделник от Сметната палата, обявила общо 300 висши чиновници у нас, които не са декларирали приходи и придобити имоти през миналата година.

Семерджиев заяви пред журналисти във вторник, че е внесъл вече в одитната институция възражение срещу включването на името му в списъка с държавни длъжностни лица, в чиито данъчни декларации има несъответствия.

Имотът в Несебър, който според Сметната палата не е деклариран, бил купен и продаден през 2011 г. и затова в декларацията за 2012 г. съм заявил, че имотното ми състояние е без промяна, посочи Семерджиев. Всички плащания, които съм направил, са от заплатата ми и от банковата ми сметка, всичко може да се провери, каза той.

Семерджиев обясни, че би купил имота с банков кредит през 2011 г. и го продал през същата година, като наказателните лихви за предсрочното погасяване на кредита са били поети от новия купувач. По думите му всичко е прозрачно и няма допуснато нарушение на закона от негова страна.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?