Шефът на руската гвардия предизвика Навални на дуел

"И Ви обещавам да направя сочна пържола от Вас за няколко минути", закани сe близкият до Путин "ударник на комунистическия труд"

Близкият съюзник на президента Владимир Путин и шеф на Националната гвардия Виктор Золотов предизвика опозиционния лидер Алексей Навални на дуел и заплаши да "го направи на пържола", съобщи Франс прес. 
 
Във видеозапис Виктор Золотов отправи заплахи и обиди по адрес на Навални, който сега е в затвора за нарушаване на закона за митингите, а миналия месец обяви, че в Националната гвардия има корупция.
 
 
"Вие, г-н Навални, никога не сте получавали това, което заслужавате“, каза Золотов, наричайки "клевета" твърденията за корупция.
 
"Никой не Ви е удрял добър ритник в задника, така че да го усетите в черния си дроб", добави той.
 
"Просто Ви предизвиквам на дуел – на ринга, на татамито, където и да е. И Ви обещавам да направя сочна пържола от Вас за няколко минути", каза той във видео, качено на официалния сайт на гвардията.
 
В края на август Навални пусна видео, в което каза на войниците в гвардията, че техните командири "буквално вземат хляба от устата им заради печалба". Според него службата, която има задача да разпръсква протести в Русия, купува лоша храна на суперзанижени цени.
 
За самия Золотов, който ръководеше охраната на Путин до поемане на новия пост през 2016 г., Навални по-рано е казвал, че е "много богат“ и че семейството му притежава няколко луксозни имота.
Във видеото Золотов заяви, че "не е беден“, като обвини Навални, че бил "гнил" американски агент.
 
"Когато все още си бил на гърнето, аз служих в армията, бях ударник на комунистическия труд, работех в промишлеността и след това станах бизнесмен“, каза Золотов.
 
"А кой сте Вие, Навални. Искам да разбера откъде идвате и за какво. Ясно, че сте направени в американска епруветка, всички вие сте клонинги, марионетки… Поставена ви е задача да ръсите мръсотия на всичко…, да дестабилизирате политическата и икономическата ситуация в страната… Вие нямата държава, нямате отечество“, каза той, цитиран от БНР. 
 
"Ако Вие използвате оскърбителен или клеветнически тон към мен и семейството ми, Ви обещавам, че ще Ви прегазя и ще избърша краката си във Вас, ще устроя шоу показно за всички служители на руската гвардия“.
 
По-късно говорителят на президента Владимир Путин - Дмитрий Песков коментира, че "понякога с безсъвестните клевети можеш да се бориш с всички способи“.
 
"Когато е налице действително безсъвестна клевета, която не е нищо друго, освен нарушение на действащото законодателство, естествено, най-добре е тази клевета да бъде пресичана от корен. В този план съм съгласен. Останалото оставям без коментар", каза Песков, цитиран от БГНЕС.
 
На въпрос дали Золотов е съгласувал с Путин видеообръщението си (шефът на националната гвардия е пряко подчинен на президента), Песков първоначално остави въпроса без коментар, но после каза, че нищо не е било съгласувано. Попитан не оценяват ли в Кремъл изявлението на Золотов като заплаха за физическа разправа, Песков отговори отрицателно.  
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?