Шефът на съдиите в БФС напусна заради скандал около рефера на ЦСКА - Лудогорец

Николай Йорданов. Снимка: БГНЕС

Шефът на Съдийската комисия на БФС Никола Джугански обяви, че напуска поста си в петък, след като около назначението на главен рефер на съботното дерби между ЦСКА и Лудогорец се разигра абсолютен цирк.

Първоначално от футболния съюз определиха за съдия на възловия двубой скандалния Николай Йорданов, който е смятан от "червените" за неблагонадежден и те настояват да не свири техни срещи.

Абсурдното в случая бе, че още преди определянето на нарядите за предстоящия кръг, от ЦСКА огласиха своя декларация, в която посочиха, че за този мач ще приемат всеки един рефер с изключение на Станислав Тодоров. Впоследствие обаче възразиха и срещу Йорданов.

В петък последва ново съобщение от БФС, в което се казваше, че заради "неконтролируемо ескалиралото напрежение" и "заплахи за здравето и живота на съдията Йорданов, както и на хора от съдийската комисия" главният рефер за срещата ще бъде определен с жребий 2 часа преди нейното начало.

"Възползвайки се от правото си да прави промени в съдийските назначения, Съдийската комисия обявява, че главният съдия на срещата ПФК "ЦСКА" – ПФК "Лудогорец" ще бъде определен чрез жребий между предварително определените за тази среща съдии Николай Йорданов, Георги Йорданов и Таско Тасков", заявяват от БФС без да дават отговор на въпроса какво ще предприемат, ако и жребият определи същия съдия.

"Винаги съм смятал, че футболът е само една игра. В последните дни обаче се оказва, че за мнозина футболът е война. И тази война трябва да бъде спечелена на всяка цена. Без подбор на начини и средства. (визира думите на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, който след контролата с Локомотив Горна Оряховица обяви война на Лудогорец, като се закани да действа с всички средства – бел.ред.). И с цената на всичко. Това не е моята игра. Аз бях дотук...", написа междувременно шефът на футболните съдии Джугански във Фейсбук.

Споделяне

Още от Спорт

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?