Шефове на Барса заплашени от затвор заради данъчни измами при трансфера на Неймар

Шефове на Барса заплашени от затвор заради данъчни измами при трансфера на Неймар

Испанската прокуратура търси 33 млн. евро от "Барселона" под формата на глоби и обезщетения заради данъчни измами, съобщиха медиите в Испания.

Обвинителите са поискали налагането на ефективна присъда затвор за последните двама президенти на клуба - за настоящия Хосеп Мария Бартомеу и предшественика му Сандро Росел.

Исканата присъда за Бартомеу е две години и три месеца. Той е обвинен в данъчна измама, свързана със трансфера на нападателя Неймар. Бразилският национал пристигна в Барселона и първоначално беше съобщено, че каталунците ще платят за него 57.1 милиона евро. Впоследствие се разбра, че той е купен за близо 95 милиона евро, а клубът не е платил данъците върху цялата сума.

Прокуратурата иска седем години и три месеца затвор за Росел. Той е обвинен в две измами и в административно престъпление, като също е засегнат случаят "Неймар". Според обвинението Росел и Бартомеу умишлено са укрили информация за истинската стойност на трансфера на бразилеца пред членовете по време на общото събрание на клуба.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт