Шествие на скиори, сноубордисти и любители на планината за горите на България

Над 5 хил. скиори, сноубордисти и любители на планината тръгнаха в сряда вечерта от НДК на шествие за горите на България. Както и предишните протести, протекли като флашмоб, и този се организира чрез Фейсбук.

С жълти свирки и под строй защитници на Закона за горите протестираха срещу "екооктопода"

Снабдени с жълти свирки, гайди, професионално изработени плакати, озвучаване и дори две снегоотпъкващи машини, защитници на промените в Закона за горите пристигнаха в сряда на жълтите павета, за да протестират срещу "екологичния рекет" и да защитят правителството от "екооктопода". Организираната от инвеститори и управляващи демонстрация на граждани от Сапарева баня, Самоков, Смолян, Берковица, Дупница, Разлог и Банско бе замислена като кулминационен момент в контрапротестите срещу екопротестите, събрали хиляди млади хора в София, заради които премиерът Бойко Борисов поиска вето върху Закона за горите и президентът го наложи.

Още

"Да покажем на властта, че скиорите, сноубордистите и всички любители на планината не искат сеч, не искат монопол при ските, не искат лобистки подаръци за офшорната олигархия.

Искаме ГОРА !!!

Защото гората дава валежи, дава сняг и любимата ни пудра! Защото гората е място за походи, катерене, разходки...

Настояваме Парламентът да ревизира изцяло скандалните промени при повторното разглеждане на законопроекта. (Президентът вече върна скандалните поправки в Закона за горите)", се казва в обявата.

Споделяне

Още по темата

Още от България