Шивачките от “Интендантско обслужване“ се върнаха на работа

Шивачките от "Интендантско обслужване" в Калофер, които протестираха заради забавените си заплати, в четвъртък се върнаха на работните си места в завод "Христо Ботев". Те са били убедени да се върнат на работа на среща с новото ръководство.

Окончателното разплащане с работниците ще е следващата седмица, когато новият борд бъде вписан. Според назначения преди два дни директор Ганчо Караджов Министерството на отбраната е отделило сума за забавените възнаграждения, но преводът няма да е веднага, за да е сигурно, че в банките няма постъпили от старото ръководство платежни за други задължения и така хората отново да не получат парите си.

В края на миналата седмица повече от 50 шивачки от "Интендантско обслужване" ЕАД - Калофер, отказаха да изпълняват поръчките и протестираха по работните си места заради неизплатени работни заплати. Шивачките работили по шест дни в седмицата за заплати от 200 лева, които в крайна сметка не са и получили.

Във вторник военният министър Ангел Найденов уволни шефовете на предприятието. Проверка в дружеството установила, че през първото полугодие то е приключило със загуби в размер на 315 хиляди лева. Загубите за миналата година са 707 хиляди лева.

По време на срещата с новото ръководство недоволните служители получиха уверение, че една от най-спешните задачи е повишаването на доходите им.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?