Ще стана министър и ще ви е... п... майна, обещавам

Ще стана министър и ще ви е... п... майна, обещавам

Евродепутатът от „Атака” Десислав Чуколов и доскорошен депутат в нашия парламент от същата група е заплашвал и псувал полицаите, изпратени при инцидента с него в русенската дискотека „Канела” през юли. Това показват оповестените във вторник от силовото министерство резултати от вътрешната проверка по случая. Националистът подаде сигнал в полицията, че е нападнат от мъж, който преди това го е ругаел на турски и български. Според него пристигналите униформени служители на реда се държали неадекватно и снемали самоличността му половин час, вместо да издирят нападателя.

В разпространения от ведомствения пресцентър обширен материал се казва, че евродепутатът е предизвикал скандала в заведението и никой не го е ругал на турски. Чуколов не давал смислени обяснения, държал се неадекватно, отправял обиди, ругатни и заплахи към полицаите. Не се легитимирал.

Наред с обилния текст МВР прилага и два звукови файла. В първия Чуколов се обажда в полицията и подава сигнал за инцидента. Вторият запис е между пристигналия на място полицай и дежурния, в който патрулиращият обяснява, че Чуколов не иска да бъде прегледан и отказва да пише обяснения.

Разговорът е проведен по телефона, за да може да бъде записан, тъй като националистът ругаел полицаите. В записа ясно се чува страничен мъжки глас който казва: „Ще стана министър и ще ви е... п... майна, обещавам”.

Според снетите писмени обяснения от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе и персонала на заведението, Д.Ч. се обръщал към полицаите от Първо РПУ с думите: ”Като стана министър, ще разхвърля всички служители на полицията и спешна медицинска помощ... Куки ... Сега ще се обадя на Първанов, ще видите какво ще стане... Дай ми личната карта, ще ти ..., ченге ...”.

Волен Сидеров: Това са тенденциозни и лъжовни дезинформации

„Докато начело на МВР стои дегенерат, няма да коментирам дезинформации и сводки, излизащи оттам, защото са тенденциозни и лъжовни”, заяви пред Mediapool лидерът на „Атака” Волен Сидеров по повод скандала с евродепутата от неговата партия.

 Още

След отправените обиди един от полицаите на място позвънил в дежурната част на Първо РПУ, за да бъдат записани разговорът и обидите на многоканалния цифров магнетофон в дежурната част, при едно от поредните обаждания за доклад на обстановката”,  пише в резултатите от проверката. 

Д.Ч. отказал да напише жалба и след отправените заплахи и обиди си тръгнал.

Случаят е докладван на дежурен прокурор от Районната прокуратура - Русе и са получени указания да започне полицейска проверка, а в първия работен ден материалите да се докладват на районен прокурор, изяснява ведомствената пресслужба.

„Нямам намерение да падам на нивото на министър Румен Петков. Това е една политическа нападка точно в навечерието на изборите. Няма да обяснявам факт по факт, има си обяснение абсолютно за всичко. Решил министър Румен Петков на 11 септември атентати да прави”, бе краткият коментар на Чуколов пред Mediapool.  

Чуколов не отрече, че на разпространения запис се чува неговият глас и каза, че няма какво повече да добави. 

Приключилата преписка по случая е изпратена в Русенската районна прокуратура.

„Полицаите, отзовали се на сигнала, ще бъдат наградени от министъра на вътрешните работи по предложение на директора на ОДП - Русе комисар Светослав Първанов. Въпреки поведението на евродепутата Д.Ч., унижаващо ги и уронващо престижа им като служители на МВР, както и отказа за каквото и да било законово съдействие от него, полицаите не са се поддали на провокацията, натиска и заплахите, отправени към тях”, продължава съобщението на МВР

Освен това Румен Петков щял да изкаже благодарност на директора на ОДП - Русе за това, че е защитил служителите си, когато те „налагат закона с цялата му сила и строгост и изпълняват професионалните си задължения”, без да се съобразяват кой на какъв пост е, тъй като ”законите важат за всички”.

Пълният текст от съобщението на МВР и звуковите файлове са достъпни на:  http://press.mvr.bg/News/news070911_03.htm

Споделяне

Още по темата

Още от България