Сидеров пак се сети, че бъдещето на Европа е в евразийски проект

Лидерът на "Атака" прати асеновградчани да протестират пред американското посолство

Волен Сидеров, сн. БГНЕС

Волен Сидеров, който като лидер на "Атака" и председател на парламентарната група на Обединените патриоти вече е част от българското управление, се върна в неделя към добре познатите си възгледи, като обяви пред БНТ, че бъдещето на Европа е в "евразийски проект", а членството в ЕС и НАТО е редно да се подложи на анализ.

Сидеров добави, че не е проблем да е в идейни различия с управляващата партия. Според Сидеров външната политика на САЩ е опасна, особено в Близкия изток, а отношенията на България с Турция трябва да са прагматични, защото тя е геополитическа сила.

На въпроси на зрители дали партията му е предала идеите си, след като е влязла в коалиция с ГЕРБ, Волен Сидеров отговори, че идеите на партията, описани в програмата ѝ, са в случай, че тя стане първа политическа сила, а нейният лидер - министър-председател.

"Няма никакво извъртане на идеи. Влизаме в управлението, защото такъв е вотът на избирателите и заради това ГЕРБ е най-голямата политическа сила. Когато трябва да се свърши някаква работа, неконструктивната политика не помага. В коалиция с ГЕРБ сме, защото така каза суверенът", заяви Сидеров.

По повод събитията в Асеновградтой заяви, че от години е призовавал за конкретни мерки за справянето с ромската престъпност, но никой не го е чул. И посъветва протестиращите да насочат недоволството си към истинските според него виновници - чуждите сили и фондации, които по думите му са "създали тази анархия".

"Аз съм против сблъсъците и кръвопролитията. Решението е в дръжавна политика, която не беше допускана отвън, затова призовавам хората да протестират срещу тези външни сили, заради които обществото е разделено.Аз съветвам тези млади хора, които днес се събират, да си насочат правилно гнева, да отидат на точния адрес – дали ще е Хелзинкският комитет (БХК), дали ще бъде американското посолство, фондациите на Сорос или пък има едно чалга шоу, което години наред обясняваше, че аз ще правя циганите на сапун... е, аз ги осъдих за това. Тези формации и общности създадоха тази анархия", заяви Сидеров.

Споделяне

Още по темата

Още от България