Слави Бинев: Около Борисов се заформя кръга "Форбс"

Слави Бинев: Около Борисов се заформя кръга "Форбс"

Всички от първата десятка на "най-влиятелните българи", определени от българското списание "Форбс", са близки до премиера Бойко Борисов, коментира евродепутатът Слави Бинев пред БНР в неделя. "Това е фарс... В момента се заформя един кръг, нека да го наречем, "Форбс”, каза Слави Бинев и изрази възмущение, че обществото се дели на "наши" и "ваши".

Проблемът на това правителство е, че то няма ултимативно и константно решение по който и да е въпрос за развитието на страната. По отношение на енергетиката е същото. В последните три години беше толкова неясна политиката на ГЕРБ, че и аз се обърках, заяви евродепутатът по повод отказа на кабинета от проекта АЕЦ "Белене".

"Кой направи Бойко Борисов генерал? Кой даде на приятелката му банка? Преди 21 години той бе напълно неизвестен човек”, коментира Слави Бинев.

Преди дни той поиска новосъздадената комисия "Антимафия" към Европейския парламент да арестува премиера на България Бойко Борисов заедно с отговорните лица за фалшифициране на проведените наскоро местни и президентски избори. Както и престъпните банкери и олигарси действащи на територията на България.

По думите на Бинев не е възможно символ на демокрацията у нас да бъде Бойко Борисов - комунист, генерал и шеф на полицията. Това е някакво безумие, заяви евродепутатът.

Той повтори, че премиерът Бойко Борисов е наложил цензура в България. "Не може да не се дава трибуна на един евродепутат, който от центъра на Брюксел, от центъра на демокрацията на Европа, е поискал ареста на премиера на България и на кръга "Форбс", заяви той. Аз поисках на голяма част от този кръг ареста, каза Бинев.

Аз съм пратил писмо в новата комисия "Антимафия" в Европейския парламент, в което завършвам моето изказване по следния начин: "Ако искаме да покажем на европейските граждани, че това не е поредната декларативна структура, която правят европейските институции, моля да бъде арестуван премиерът на България, като първа стъпка, заедно с неговите съучастници", каза Бинев. 

"Писна ми този премиер да си подбира противниците, независимо дали става дума за игра на карти, за игра на футбол или за игра на политика", каза още Слави Бинев, който преди месец обяви, че прави нова партия.

Според класацията на българския "Форбс" Бойко Борисов и бившата му половинка Цветелина Бориславова са най-влиятелните българин и българка. Той заема първо място в класацията, а тя – десето. На второ място е председателят на КТБ Цветан Василев, следван от Иво Каменов от "Химимпорт"; вицепремиера Симеон Дянков; президента Росен Плевнелиев; собственика на "Софарма" Огнян Донев; шефа на "Лукойл България" Валентин Златев; вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов; Красимир Гергов (КРЕС, "Пиеро 97") и Цветелина Бориславова, Българо-американска кредитна банка.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?