След победата си в САЩ Пулев разцелува репортерка, грозят го санкции

Българският боксьор Кубрат Пулев предизвика голям медиен интерес в САЩ. Не толкова с победата си с нокаут срещу румънския боксьор Богдан Дину в събота вечер, колкото с постъпка, която може да му струва скъпо.

След мача той дава кратко интервю на английски за сътрудничката на спортното издание "Вегас спортс дейли" Дженифър Равало, наричана Джени Суши. В края на интервюто българският боксьор хваща репортерката за главата и я целува в устата.

Равало е явно изненадана, но продължава да се усмихва, след което възкликва: "Мили, боже". По-късно обаче в "Туитър" определя целувката като "малко срамна" и "странна".

Последваха остри критики за жеста на българския боксьор в социалните мрежи. А от "Вегас спортс дейли" обявиха, че обмислят какви да са следващите действия спрямо него.

"Докато се опитваше да проведе интервю с него след мача, един от нашите сътрудници, Джени Суши, стана жертва на нежелана, неочаквана и недоброволна силна целувка от Кубрат Пулев. Работим денонощно с Джени Суши и мениджърския екип на Пулев за по-нататъшно разследване на въпроса и определяне на подходящи стъпки/действия след това злополучно събитие.

"Вегас спортс дейли" поставя безопасността и благосъстоянието на нашите сътрудници над всички рейтинги, кликвания и приходи. Ние се гордеем с това, че предоставяме на журналистите, които споделят любовта ни към спорта и качественото съдържание, платформата и пространството за работа, която обичат, без злоупотреби или тормоз.

Г-ца Суше е ценен член на нашия екип и ние не одобряваме нарушаването на личното пространство на нашите сътрудници по каквато и да било причина. Твърдо заставаме зад нея, докато продължаваме да решаваме този въпрос", пишат от американското спортно издание.

Постъпката на Пулев, освен репутационни щети, може да има и далеч по-тежки последици, тъй като той вече е обвързан американска компания и планира да продължи кариерата си на този пазар. Мачът с Дину бе първият му в САЩ.

Пулев обясни, по собствените му думи, "най-коментираната целувка в света" в "Туитър" и "Инстаграм" с това, че двамата с Равало са приятели.

"Репортерката Джени, всъщност, е моя приятелка. След интервюто бях толкова развълнуван, че я целунах. По-късно същата вечер тя се присъедини към мен и приятелите ми в празненството след мача. На видеото се вижда, че след целувката двамата се смеем за нея и си благодарим взаимно. Наистина няма нищо повече от това", пише Пулев.

Споделяне

Още от Спорт

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?