Смяната на директора на БАБХ не означава, че корупцията там е спряна

Пламен Моллов

Смяната на Пламен Моллов като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ не означава, че корупцията там е спряна, защото много служители на различни нива участват в корупционните схеми. Около това мнение се обединиха на пресконференция в понеделник две фирми от хранително-вкусовия бизнес и председателят на Националната асоциация на млекопреработвателите Богдан Борисов.

Аладин Харфан, основател на "Аладин фуудс" ООД , която подаде сигнал срещу Агенцията по храните и лично срещу Моллов за искана "такса спокойствие", рекет и тенденциозни проверки, отново каза, цитиран от БТА, че във фирмата му не е имало нарушения, които да я поставят в графата на високорисковите предприятия. Фирмата щяла да сложи камери за проследяване на производствения процес в предприятието си, каза изпълнителният директор Александър Блажев.

От хранителната фирма са подали сигнал до прокуратурата и настояват освен уволнението му проф. Моллов "да бъде разследван, съден и осъден". Те обявиха, че продължават борбата с корупцията в Агенцията и апелираха към всички засегнати от рекета фирми да ги подкрепят в тази борба.

Аладин Харфан каза, че ще има среща с новия изпълнителен директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, за да му посочи хората, които извършват рекет. Това били служители от централното управление на БАБХ в София и от регионалната дирекция в Пловдив.

Богдан Борисов посочи, че фирми, членуващи в Националната асоциация на млекопреработвателите в Разград, Шумен, Търговище и Силистра също са се оплакали от такса спокойствие, изисквана им от служители на БАБХ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?