София рестартира конкурсите за ремонт на центъра

Проектът за обновяване на пространството около "Александър Невски" предвижда то да стане пешеходна зона

Столичната община рестартира конкурси за 42 млн. лв. за ремонт на част от центъра на града. Става въпрос за пространствата около площад "Александър Невски", Народното събрание, Военния клуб, градинката "Кристал" и ул. "Граф Игнатиев". Обществените поръчки се обявяват за втори път, след като по-рано през годината бяха спрени, защото проектите трябваше да бъдат преработени.

Конкурсът за ремонт на зоната около пл."Ал. Невски", пл. "Народно събрание", Военния клуб, градината "Кристал", тази при ректората на Софийския университет, както и пред църквата "Св. София" беше обявен в понеделник.

Прогнозната стойност на поръчката е около 20 млн. лв. Кандидатите трябва да имат оборот от поне 20 млн. лв. за последните три години. Оферти се подават до 25 септември, а ремонтът трябва да приключи за 540 дни от подписването на договора с бъдещия изпълнител. При избора на строител с най-голяма тежест е техническото предложение - 60 т. Максимумът за най-ниска цена е 35 т., а този да по-кратък срок на изпълнение - 5 т.

Миналата седмица общината поднови и поръчката за ремонт на ул. "Граф Игнатиев". Стойността на ремонта е почти 22 млн. лв. Условията за класиране на кандидатите са същите като при поръчката за другата централна зона. Максималният срок за изпълнение е 450 дни от възлагането.

Споделяне

Още по темата

Още от България