Соломон Паси: 68 шпиони има само в руското посолство в София

Соломон Паси, сн. БГНЕС

”В България има руски шпиони. Само в руското посолство в София са около 68 души. Извън него са няколко стотин и техните имена се знаят. Имахме великолепната възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон да изгоним един-двама от тях, но не го направихме”, коментира бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси.

”Аз имам много по-високо мнение за руското разузнаване. То едва ли може да наеме шпиони, които да дойдат в бТВ да обясняват, че не са шпиони”, допълни Паси, който влезе в студиото на телевизията след обвинения в шпионаж Николай Малинов.

По думите му в България няма русофили.

”Дали си русофил, или не се разбира от това къде си пратил детето си да учи. Ако си го пратил в Париж или Лондон, не си русофил. Ако си го пратил в Русия – си. Справка сочи, че в Русия има няколко стотин деца, които учат там. В цяла Европа са няколко десетки хиляди”, каза Паси.

По думите му в момента най-голямата опасност за Запада е руската пропаганда, която е много по-ефективна, мащабна и агресивна от когато и да било досега.

”Руската пропаганда атакува умовете и сърцата на младите хора”, допълни Соломон Паси.

Споделяне

Още по темата

Още от България