Соломон Паси: Борисов да иска от Тръмп българин на Луната, F-35 и негова визита у нас

Соломон Паси, сн. БГНЕС

Бившият външен министър Соломон Паси препоръча на премиера Бойко Борисов да поиска на предстоящата му среща с американския президент Доналд Тръмп подкрепа за влизането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, падането на визите и нови инвестиции.

Паси коментира пред БНТ, че ключово е Борисов да поиска и визита на Тръмп у нас.

”Естествено е да се поискат някакви неща като подкрепа за България да влезе в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, да се поиска падането на визите, да се поискат нови инвестиции. Искането на инвестиции от САЩ е много трудна работа, защото не американският президент решава къде да инвестират големите компании. Ако искаме наистина американският бизнес да влезе в България, има една единствена мярка, която е 100% гарантирана - това е визита на американския президент в България”, коментира Паси.

Той обяви, че трябва да се инвестира и във въображение и да се ”постеле” през следващите години за закупуване на изтребители F-35, както и да се поиска участие на български астронавт в предстоящата лунна експедиция, заявена от САЩ.

Борисов ще се срещне с Тръмп на 25 ноември в Белия дом.

Паси посочи, че 11 ноември на много места се отбелязва като край на Първата световна война.

”След нейния край човечеството не си направи поука, тъй като имаше Втора световна война. След Втората световна имаме поуки и те се наричат - ООН, НАТО, план "Маршал", с който САЩ финансираха укрепването на Западна Европа и фактическото създаване на Европейския съюз”, добави той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?