Социалният министър е оптимист за добавка към пенсиите заради поскъпналия ток

Ние сме положително настроени към това да има някаква добавка към пенсиите в края на тази година, но все пак трябва да изчакаме да видим как върви изпълнението на бюджета, заяви в понеделник министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Коментарът му е в отговор на поисканата от КНСБ в събота добавка от 30 до 50 лева за пенсионерите с пенсии до 400 лева като компенсация за поскъпването на тока. Младенов е разговарял по този повод със Симеон Дянков, който е препоръчал "да се видят цифрите".

"Положително сме настроени, но Симеон Дянков помоли да изчакаме до края на годината, за да видим как върви бюджетът", посочи социалният министър.

“Как и по какъв начин и с колко ще стане ясно с изпълнението на бюджета за държавното обществено осигуряване и на Закона за държавния бюджет“, коментира Младенов. Според него резултатите от първото полугодие са обнадеждаващи и, ако се запази картината за повече приходи в бюджетите до края на тази година, ще има възможност и за тези добавки за пенсионерите.

Споделяне

Още по темата

Още от България