Созопол е с временен кмет

Отстраненият кмет на Созопол Панайот Рейзи. Сн. БГНЕС

Досегашна заместничка на отстранения от съда кмет на Созопол Панайот Рейзи ще ръководи общината. Общинският съвет в града избра за временно изпълняваща длъжността Катя Стоянова. Почти сигурно тя ще остане на поста до изборите за местна власт през есента.

Рейзи беше отстранен по искане на прокуратурата, тъй като е обвинен в присвояването на около 2 милиона лева, отпуснати от общината за строителни ремонтни дейности на детска градина, улици, предотвратяване на последствията от наводненията през септември 2014 г. Според обвинението всички средства са постъпвали в сметката на Симеон Ганев, а самите фирми, които би трябвало да извършват ремонтите, твърдят, че никога не са ги правили.

Кандидатурата на заместничката на Рейзи Стоянова бе приета с 12 гласа "за", 5-има съветници се въздържаха.

Още преди гласуването стана ясно, че БСП и земеделците няма да подкрепят гласуването, защото от 20 години Катя Стоянова е в най-близкото обкръжение на Рейзи, а от 12 години е зам.-кмет на общината.

Временната кметица отказа да коментира разследването срещу досегашния кмет. Стоянова уточни, че община Созопол работи нормално, а екипът ѝ е предоставил всички документи, които прокуратурата е поискала до момента.

Споделяне

Още по темата

Още от България