Според премиера само шанс не стигнал за "блестящо" представяне в Лондон

Които са го упреквали за спортните зали, сега да му се извинят

Според премиера само шанс не стигнал за "блестящо" представяне в Лондон

"Ако имахме повече шанс, всички щяхме да говорим за блестящо представяне", каза в понеделник премиерът Бойко Борисов по повод българското участие на Олимпийските игри в Лондон. То приключи с два медала и 63-то място в класирането по нации – най-лошото от 60 години насам.

"Ако Тервел беше спечелил, ако волейболистите бяха взели медала, ако гимнастичките мъничко късмет не им беше изневерил, щяхме да казваме, че е прекрасно представянето. Станка, просто тази грешка, която направи момичето, и я тушираха, това са неща, които ги има обаче в спорта", обясни Борисов.

Според него, след като 22 години в България нямало абсолютно никаква база, това е едно прекрасно класиране.

"В рамките на тези три години аз понесох огромни критики, че започваме със спортни зали и резултатът от доброто представяне на отборите в неиндивидуалните спортове идва от това, че вече базата е сравнително добра", каза министър-председателят.

"Най-големите градове на България – София и Пловдив, нямаха зала. Какъв спорт да правят?! Оттам като добавим стотиците игрища и комплекси, и това, което възстановихме – аз мисля, че в следващите години ще бъдат още по-добри. На базата на 22-годишно безхаберие, и тези, които ме упрекваха, се надявам сега да се извинят, че залите и спортните съоръжения всъщност са доста важни, защото на всеки четири години целият свят вперва очи в представянето на спортистите", заяви министър-председателят.

По думите му, цитирани от "Фокус", правителството прави много за колективните спортове и резултатите в бъдеще ще бъдат по-добри.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт