Според "Северна лига" италианските пристанища трябва да се затворят за мигранти

Матео Салвини

Лидерът на италианската антиимигрантска и еврофобска партия "Северна лига" Матео Салвини заяви, че единственият отговор към имиграцията трябва да е блокиране на спасителните кораби и затваряне на италианските пристанища, предаде Франс прес.

Бившият левоцентристки премиер Матео Ренци "каза тази седмица, че не можем да приемем всички имигранти в Италия", заяви Салвини пред чуждестранни журналисти. "Разликата между него и нас е, че той е този, който гласува всички безобразия, превърнали Италия в бежанския лагер на Европа", добави той.

Според него единственият отговор на проблема с имиграцията е "да се блокират корабите (които спасяват мигранти), да се затворят пристанищата и да се охраняват границите" на Италия.

"Северна лига потвърждава пълната си готовност да създаде хуманитарни коридори за хора, които наистина бягат от военни зони. За другите, които са 85 процента от дошлите на наша територия, място няма", заяви Салвини.

В последните допитвания "Северна лига е с около 14 процента подкрепа, малко пред десноцентристката партия на бившия премиер Берлускони "Форца Италия", но далеч зад левоцентристката Демократическа партия и популисткото Движение "5 звезди", които са с по около 30 процента.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?