Според Волгин и Съюза на комунистите в България палежът на крана е атака срещу капитализма

Според Волгин и Съюза на комунистите в България палежът на крана е атака срещу капитализма

Журналистът от Българското национално радио Петър Волгин не се разграничи от скандалния си пост в социалната мрежа Фейсбук, в който обяви за легитимно подпалването на крана, демонтиращ паметника “1300 години България” пред НДК. Във вторник пред Нова телевизия Волгин оправда и уличните погроми в Хамбург по време на срещата на Г-20. Журналистът нито съжалявал, нито се притеснявал от публикацията.

В телевизионно интервю той обяви, че "в момента българското общество има избор - или да бъде манипулирано от ултрадесни талибани, или да живее по законите на либералния шериат, където имат право да говорят само десни, или в общество, където всеки има право да говори."

"Разрушаването на този кран може да бъде разчетено като протест срещу разрухата. Това е съпротива срещу целия български преход", допълни Волгин. Според когото “българският народ се чувства достатъчно излъган през тези години". Радиожурналистът даде пример с лошата приватизация в България.

"Този капитализъм, който съществува, ще си отиде. Недейте да плачете за крана", призова той. "Дори трябва да се радвате, че е срещу крана, защото би могло да се палят имения на олигарси, на политици", допълни Волгин. 

Позицията му съвпада с тази на Съюза на комунистите в България: "Приемаме това за ярка акция срещу експлоататорската капиталистическа система", се казва в декларацията на Съюза.

“Като председател на Съюза на комунистите в България се обявявам срещу „преследването на вещици“ и оценявам младежкия ентусиазъм, непримиримост и революционен дух, довели до палежа над частно-капиталистическия кран, подготвен за премахване на паметника пред НДК. Като представител на българската работническа класа и като убеден комунист, подкрепям всички акции, насочени срещу експлоататорската капиталистическа пазарна власт в България и по света,” пише Павел Иванов, председател на Съюза.

Споделяне

Още по темата

Още от България