ССД вади свои кандидати и листи за четири града

ССД вади свои кандидати и листи за четири града

Съюзът на свободните демократи ще играе на изборите в София не само с кмет, но и с общинска листа и кандидати за районните кметства, съобщи в неделя председателят на  партията и претендент за столицата Милан Миланов.

Собствени кметски кандидатури и листи ССД ще има и в Бургас, Велико Търново и Плевен. Коалиционна подкрепа ССД ще окаже във Варна, Видин, Стара Загора, Сливен и Ямбол, Хасково, Благоевград, Перник, Кюстендил. Много вероятно е да подкрепим в столицата кандидати там, където районните кметове на десницата са успешни, ако преценим, че нашата кандидатура не е достатъчно силна, уточни Миланов.
Партията представи част от кандидатите за районни кметове в столицата и някои претенденти за общински съветници, чиято листа е съставена от 41 имена..

Като "най-атрактивни" бяха кандидатурите на общинския съветник Петър Атанасов за кмет на район "Младост"; за район "Средец" кандидат е Александър Михайлов. От ССД са определили за кандидат-кмет на район "Надежда" Валя Дижгова. За район "Банкя" претендент е досегашният зам.-кмет Ани Иванова, която си постави за цел удължаването на метрото от станцията "Обеля" до Банкя. Стефан Асенов, който е предложен за поста в район "Илинден", каза че там партията ще се яви на местните избори в коалиция с ПП "Никола Петков", БЗНС и "Атака".

Миланов изрази надежда ССД да успее да има свой представител в 8-9 районни кметства. Той смята, че партията има най-силно влияние и може да постигне значителен успех на местните избори, освен в София, в Бургас, Велико Търново и Плевен.

Възрастовата граница на кандидатите от ССД е 34-36 години, а 35 на сто от тях са жени, показва статистиката. В професионален аспект, листата на ССД е съставена от хора с изключително добър опит и достатъчни познания по общинските теми и проблеми, запознати са с европейската практика и знаят как да се решат важни за софиянци въпроси.

За свой основен опонент Миланов посочи БСП и призна за десни кандидатурите на Тити Папазов и Юлияна Дончева. За Мартин Заимов, който също е десен кандидат, припомни, че при предишни избори пак е бил издиган банкер, а не човек, който познава проблемите на София.

“За разлика от мен – кореняк софиянец и с познания по общинските проблеми – на другите десни кандидати ще трябва повече време да се ориентират в общинските дела, за да бъдат ефективни. В дясното управление на България участвам от 90-та година и съм доказал своето отношение и нетърпимост към комбинациите”, подчерта Милан Миланов.

Споделяне

Още от Местни избори 2007

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?