Статуя на Ленин бе превърната в Дарт Вейдър

Статуя на вожда на пролетарската революция Владимир Илич Ленин в украинския град Одеса бе трансформирана в паметник на Дарт Вейдър. Статуята, намираща се на територията на фабрика "Прессмаш", е трябвало да бъде разрушена съгласно закона за декомунизация на Украйна, предаде Би Би Си. Вместо това тя е променена до неузнаваемост от Александър Милов - украински артист, дизайнер и аниматор.

Сега статуята е снабдена с познатия блестящ черен шлем и маската на известния злодей от "Междузвездни войни".

"Всичко тече, всичко се променя", коментира философски управителят на складовото помещение Семьон Хорбунов. Новите герои изместват старите, така върви светът, допълва той.

Дарт Вейдър е външната обвивка на старата бронзова статуя на Ленин, която е оставена отвътре, така че "благодарните или не толкова благодарни потомци могат да го извадят, ако е необходимо", казва скулпторът Милов пред "Украйна тудей".

Новото облекло на статуята, включително шлемът и пелерината, е изработено от титаниева сплав, така че да издържи на времето.

Освен нова самоличност и вероятно нов тип фенове, статуята вече е в крак с модерните технологии, тъй като шлемът на Дарт Вейдър ще предоставя безплатен интернет.

Тържественото откриване стана в присъствието на маскирани персонажи от "Междузвездни войни" – главнокомандващият на имперските въоръжени сили, съпроводен от Чубака и верни щурмоваци.

Дарт Вейдър е изключително популярен в Украйна. Персонаж с такова име се регистрира като лидер на Украинската интернет партия. Миналата година Дарт Вейдър се кандидатира за президент, а след това и за кмет на Киев и Одеса, като обеща безплатни часове по информатика и чужди езици за всички украинци, както и забрана на ГМО храните и драстично намаление на данъците.

Споделяне

Още от Общество

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?