Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова, Сн: БГНЕС

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет (БОК) с 44 гласа и остава на поста за трети мандат.

Другите кандидати бяха Весела Лечева и Васил Иванов – Лучано.

За Лечева гласуваха 25 души, а за бившия спортен министър - 10.

Всичките 79 присъстващи членове на БОК упражниха гласа си в две тъмни стаички и пуснаха бюлетините си в прозрачна урна без катинар. Не бяха регистрирани недействителни бюлетини.

Първи гласа си даде индивидуалния член на БОК Христо Стоичков.

"Благодаря ви. Нека бъдем едно семейство, един отбор, да не се делим, без интриги и скандали. Дано сме едно цяло и да побеждаваме заедно. Казах само честни неща, които реално могат да се свършат. Не съм казала, че ще се случат чудеса. Нещата, които трябва да се случат в спорта не зависят само от БОК", каза Стефка Костадинова.

Васил Иванов посочи от своя страна, че победата на Костадинова се дължи на гласовете на индивидуалните членове, а не на федерациите.

"Не съм доволен от избора на делегатите, но това е истината", каза Иванов.

Весела Лечева коментира, че "статуквото е победило".

"Хората бяха дошли с определени очаквания за своите кандидати. Бяха с нагласени за себе си предложения. Аз лично се надявах, че се очаква и има желание за промяна, но статуквото победи. Нямах сериозно присъствие в медиите. Нямах това, което Стефка имаше, но мисля, че написаните дълги и гладки интервюта няма да помогнат на българския спорт. Никога не съм стояла настрани от спорта. Винаги съм заявявала това, което мисля. Истината трябва да излезе наяве, защото проблемите си остават, а решенията ги няма. Предстоят четири години, аз ще изчакам Рио и след четири години пак ще се съберем", каза Лечева.

Споделяне

Още от Спорт