Свободна от корупционните дела, СГП се зае с каруците в София

Свободна от корупционните дела, СГП се зае с каруците в София

Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и е разпоредила на СДВР да започне внезапни проверки на водачите на каруци в София, съобщиха в понеделник от държавното обвинение.

Това става в деня, в който влязоха в сила последните промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които делата за корупция по високите етажи на властта преминаха в компетентността на спецпрокуратурата.

"Във връзка с констатираните проблеми, свързани с нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), със замърсяване на околната среда, както и застрашаване живота и здравето на животните, ползвани за придвижване на пътни превозни средства с животинска тяга е било възложено по реда на надзора законност извършването на внезапни проверки от служители на СДВР", уточняват от прокуратурата.

Целта на проверките е да бъде установени дали каруци се движат в широкия център на София, разполагат ли водачите им със задължителен регистрационен талон, както и имат ли документи за конете по Закона за ветеринарно-медицинската дейност за индивидуализация на животните.

"Засилените проверки ще се извършват регулярно до края на календарната 2017 г., като при необходимост срокът за това ще бъде продължен", уточняват още от Софийската градска прокуратура.

Споделяне

Още от България