Тръмп: Аз съм умствено много стабилен гений

Тръмп: Аз съм умствено много стабилен гений

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се самоопредели като “умствено много стабилен гений“ след публикуването на критичната за него книга “Огън и ярост: в Белия дом на Тръмп“, написана от Майкъл Улф.

Интервютата, които Улф е взел от близките до Тръмп хора, поставят под съмнение възможностите на държавния глава на САЩ да изпълнява пълноценно задълженията си, пише “Ройтерс“, цитирана от БТА,

"Вcъщноста през целия ми живот двете ми най-големи преимущества са били умствената ми стабилност и това, че съм, така да се каже, наистина умен“, написа Тръмп в профила си в Туитър.

"Oт МНОГО успешен бизнесмен станах телевизионна звезда, а после… президент на САЩ (от първия опит). Мисля, че това не се класифицира като умен, а като гений… и при това умствено много стабилен гений!"

Новата книга за Тръм стана бестселър още на първия си ден след излизането си. Президентът я отхвърли като пълна с лъжи. В нея се описва един обхванат от хаос Бял дом, както и президент, който не е бил готов да заеме поста през 2016 г. и помощници на Тръмп, които се подиграват със способностите му.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят