Тръмп няма странични ефекти от приема на хидроксихлорохин

Американският президент е напълнял леко и вече тежи над 110 килограма

Тръмп няма странични ефекти от приема на хидроксихлорохин

Американският президент Доналд Тръмп не показва странични ефекти от двуседмичния прием на лекарството срещу малария хидроксихлорохин, което може да причини сърдечни проблеми. Това сочат резултатите от годишния медицински преглед на Тръмп, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Изследванията показват, че 73-годишният президент остава здрав, но леко е напълнял и вече тежи 110.68 кг. Това го поставя в категорията на наднормено тегло за хора с неговата височина.

Тръмп, който ще навърши 74 години на 14 юни, редовно се тества за коронавирус и резултатите винаги са били негативни. Това показва обобщение на резултатите, направено от лекаря му Шон Конли.

Държавният глава започна да приема хидроксихлорохин през май, въпреки множеството неизвестни около ефективността му. Това стана след като двама служители на Белия дом дадоха положителен резултат за коронавирус.

В кардиограмата на Тръмп не се забелязват изменения, резултат от лекарството, каза лекарят.

Президентът продължава редовно да си прави тестове, като до момента всички резултати са отрицателни.

Холестеролът на Тръмп е 167, което е в нормалните граници.

Медицинските изследвания са обичайна практика за американските лидери от времето на 37-мия президент Ричард Никсън, който заема поста между 1969 и 1974 година.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Как да се подходи с новата детска болница?