Пак обир

Трима въоръжени откраднали 140 000 лева от инкасо автомобил в София

Трима въоръжени откраднали 140 000 лева от инкасо автомобил в София

Трима въоръжени и маскирани мъже са нападнали в четвъртък вечерта инкасо автомобил, спрял пред офис на "Easy Pay " в столичния квартал "Слатина" и по първоначална информация са откраднали около 140 000 лева.

Инкасо автомобилът е бил паркиран при задния вход на офиса. Трима маскирани нападатели обградили колата, заплашили шофьора и откраднали парите. В инкасо автомобила са били двама души и шофьорът. Тримата не са били въоръжени, а автомобилът не е бил обезопасен. Никой не е пострадал.

Разследващите са затруднени от противоречивите показания, които дават свидетелите на обира. Според някои единият от нападателите е бил въоръжен с автомат, според други той е бил с пистолет. Никой обаче не е чул изстрел.

Парите са се намирали в запечатано чувалче, но не са  били поставени в касата на бронирания автомобил, а - на пода, което според полицията е нарушение на правилата за сигурност.

Разпитана е била и касиерката на офиса и е станало ясно, че липсват пари и от офиса, и от инкасо автомобила.

Колата, с която са избягали нападателите, е била тъмна на цвят, но свидетелските показания за марката на автомобила отново се разминават.

Само преди ден трима маскирани нападатели откраднаха почти 34 хиляди лева от централния клон на Общинска банка в Бургас, а двайсет дни преди това няколко души разбиха трезор в Кърджали, но обирът се провали заради бързата намеса на охранителите и полицията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?