ЦИК свали имунитета на водача на листата на РБ в Перник

ЦИК свали имунитета на водача на листата на РБ в Перник

Централната избирателна комисия (ЦИК) уважи искането на главния прокурор Сотир Цацаров и свали имунитета на д-р Валентин Павлов, който води кандидат-депутатската листа на Реформаторския блок (РБ) в Перник.

Както прокуратурата съобщи преди ден, той е разследван за причиняване на смъртта на 14-годишно момче по непредпазливост. След решението на ЦИК предстои на Павлов да бъде предявено обвинението му и делото да продължи.

До трагичния случай се стига след операция на киста на долната челюст на детето в семейната стоматологична клиника на Павлов на 14 юни м.г. Според прокуратурата кандидат-депутатът е взел еднолично решение да постави момчето под пълна упойка без да се консултира преди това с анестезиолог.

Използваният медикамент обаче провокира неизвестно и за родителите генетично заболяване, което рязко влошава състоянието на детето. Заради липсата на необходимия антидот, то е откарано в "Пирогов", но там почива. От прокуратурата признаха във вторник, че въпреки това, дежурният следовател в болницата не е подал сигнал, каквато е практиката.

Валентин Павлов обаче твърди, че няма забавяне, а пък антидотът не бил разрешен за използване в доболничната помощ, а само в болници като "Пирогов". По случая вече са обвинени съпругата, която е и управител на клиниката, както и работещият в нея анастезиолог.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017