Заради "отвличанията, магистралните грабежи и октоподи"

Цветанов си тръгва от МВР "с високо вдигната глава"

"Ако ГЕРБ получи втори мандат да управлява, Бойко Борисов пак ще е премиер", прогнозира министърът в оставка

Цони Цонев, Сн: БГНЕС

"Знам, че излизайки от МВР, няма да ми се задават въпросите за отвличанията, за магистралните грабежи, за октоподи и всички останали, които доведоха държавата до това състояние. За този огромен дефицит, който имаше към правоохранителната и правораздавателната система. Направил съм максимума и съм се вслушал във всеки един съвет на всички български граждани, които са ме срещали. В тази посока изградихме изключително важна политика и за селските райони. Това е направил министърът на вътрешните работи."

С този коментар вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов приключи последното си официално събитие в МВР – връчването на наградите на спортната асоциация към силовото ведомство. От думите му стана ясно още, че той си тръгва "с високо вдигната глава" и с нагласа за втори мандат.

"Ако ГЕРБ получи достатъчна подкрепа от обществото да управлява в следващ мандат, министър-председателят ще бъде Бойко Борисов, защото той е лидерът на ПП ГЕРБ. Той ще определи своя екип", лаконично коментира Цветанов вероятността след изборите през май отново да оглави МВР.

Вместо да коментира постоянните критики към себе си, че през последните 3 години и половина последователно нагнетяваше сериозно напрежение в съдебната система, обвинявайки я за всяко провалено дело, Цветанов предпочете да се спре на любимата на ГЕРБ тема за нестабилната финансова ситуация, в която са работели колегите му.

"ГЕРБ управлява в една тежка финансова и икономическа криза, която касае цяла Европа през последните 3-4 години. Ние взехме управлението и в дългата криза, която в продължение на над 20 години тормози българското общество. Това, което ще направим, е действително в тези разговори, които ще се водят в кампанията, да можем да разясним какво направи ГЕРБ и какви грешки допусна", заяви Цветанов, без да конкретизира кои гафове визира.

"Икономическата ситуация, финансовата стабилност на държавата, която трябваше да бъде отчетена от европейските ни партньори, някъде, може би, сме допуснали грешка в социалната област. Но нека да погледнем - какви са били реалностите. За нас е важно да има инфраструктура, земеделие, икономика, създаване на предпоставки за нови работни места", добави министърът в оставка в отговор на въпрос дали една от грешките е замразяването на доходите.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?