Цветозар Томов: Мълчаливото мнозинство не по-малко мрази властта

Социологът Цветозар Томов е на мнение, че нямаме достатъчно информация, за да преценим как ще действа служебното правителство. По един или друг начин някои от хората са свързани с предишното правителство, без от това да следва, че те ще водят политиката на Борисов, каза Томов, цитиран от БНР.

"Очевидно това правителство е и за да внуши доверие навън. В това няма нищо лошо. Но по-същественият въпрос е дали ще успее да се справи с вътрешните ни проблеми", каза социологът.

Ако партиите, които сега са в парламента, преобладават и в следващия, протестът ще се засили, прогнозира той.

"Политическите сили не преценяват дълбочината на тази криза. Разкъсана е социалната структура на българското общество. Четири самозапалвания. Сега ще има някакво затихване, но много скоро ще има нова протестна вълна. Не е лошо, че хората протестират. Лошото е, когато протестите не водят до решение на проблема. Единствената заслуга на Борисов е, че толкова се изостриха проблемите, че тази гражданска вълна излезе на повърхността и тя няма да се върне. Хората усетиха, че могат да въздействат. Мълчаливото мнозинство не по-малко мрази властта. Ние тепърва ще узнаем последиците от случилото се през последните 4 години", допълни Цветозар Томов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?