Ученик от Силистра е най-добрият млад автомеханик в Европа

Българският тим остана трети в отборната надпревара

Ерен Осман с учителя си Георги Стоянов получават отличието за първото място

Ерен Осман от Професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров" в Силистра спечели първото място в международното състезание "Млади механици" (Young Car Mechanic), организирано от "Интер Карс" (Inter Cars S.A.), съобщиха от компанията.

В двудневна надпревара Ерен Осман победи конкуренцията на 21 участника от 7 държави. Отборно българският тим завоюва трета позиция.

Финалът на състезанието "Млади механици" събра в полската столица Варшава на 25-ти и 26-ти май най-добрите ученици от Полша, България, Литва, Латвия, Естония, Унгария и Украйна. Те премериха сили в диагностиката и ремонта на автомобили.

Страната ни бе представена от тримата победители в националния кръг на състезанието "Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство" – Николай Петаларев от ПГМТ "Цветан Лазаров" в Пловдив, Ерен Осман от ПГМТ "Владимир Комаров" в Силистра и Кристиaн Александров от ПГТЕ "Хенри Форд" в София.

Ерен Осман, с учител Георги Стоянов, грабна победата с най-голям брой точки в оспорваната надпревара. Общият брой точки на българските участници наредиха страната ни на трето място в неофициалното класиране по нации.

"Това е огромен успех за България и за гимназията в Силистра, която създава кадри на високо професионално ниво. Радвам се, че Интер Карс допринесе за най-добрата селекция и пълноценна подготовка на момчетата за международния финал. Успехът на Ерен показва, че България има равностойно професионално обучение и подготвя професионалисти, готови да се реализират успешно в най-добрите сервизи и автомобилни компании", коментира Михаил Недков, ръководител на отдел "Обучения" в "Интер Карс България".

За втора поредна година "Интер Карс България" осигурява възможността тримата победители в националния кръг да участват в международния конкурс. Общият награден фонд за победителите е 25 000 евро.

Всички участници в международния етап от състезанието ще посетят фабриката на Elring – един от най-големите производители на автомобилни компоненти за двигател, а също музея и фабриката на Мерцедес в Щутгарт, Германия.

Споделяне

Още от Общество