Училищата в над 200 общини остават затворени заради студа и грипа

Училищата в над 200 общини остават затворени заради студа и грипа
Училищата в 238 общини остават затворени и във вторник заради студеното време и грипната епидемия по места, съобщиха от Министерството на образованието.
 
Само в 27 общини в страната във вторник ще бъде учебен ден.
 
В област Благоевград ще се учи в Банско, Разлог, Гоце Делчев, Гърмен, Сандански и Сатовча; в област Варна – във Ветрино, Девня, Провадия, Дългопол, Вълчидол и Аксаково; в област Видин – в Белоградчик и Грамада; в област Враца – в Козлодуй; в област Ловеч  - в гр. Ловеч, само езиковата гимназия; в област Пловдив – в Кричим, в област Плевен – в Червен бряг, Кнежа и Долна Митрополия, в област Сливен – в Твърдица и в област Смолян – в Златоград, Мадан, Рудозем, Доспат, Чепеларе и Девин.
 
Понеделникът беше неучебен в цялата страна, вторникът също ще бъде научебен в повечето населени места.
 
Преустановени ще са учебните занятия във вторник в общините Благоевград, Симитли, Якоруда и Белица поради лоши метереологични условия. Няма да се учи и в 2 училища в община Банско – Професионална гимназия по електроника и енергетика и Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм, както и училището в село Борово, община Гоце Делчев, община Петрич.
 
Вторникът е неучебен и за цялата област Бургас, повечето общини във Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Смолян, София-Област, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.
 
В София-град вторникът също е неучебен, като Столична община има готовност за удължаване на ваканцията при необходимост - ниски температури в класните стаи и влошена епидемиологична обстановка.
 
Включително и сряда няма да работят училищата в Монтана, Пазарджик, Русе и Ямбол.
 
Пълен списък на общините с преустановени учебни занятия е качен на интернет страницата на МОН
 
 
Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?