УЕФА затвори "А" сектор на "Васил Левски" за мача Лудогорец - Реал (М)

Дисциплинарната комисия към УЕФА наказа Лудогорец и Стяуа след плейофните мачове за влизане в групите на Шампионска лига, съобщи сайтът "Гонг". Причината са расистките подвиквания по време на мача в София.

Наказанието за Лудогорец е затваряне на сектор "А“ на Националния стадион "Васил Левски“ за първия домакински мач в Шампионската лига на българския отбор, който се пада срещу Реал (М). Това ще удари сериозно бюджета на отбора, защото там са най-високите цени на билетите – 100 лева. Загубите ще са близо 600 000 лева.

"Борбата срещу расизма е приоритет с най-висока важност за УЕФА. Европейското управленско тяло има нула толеранс към расизма и дискриминацията по терена и по трибуните", пишат от УЕФА.

Освен това отборът ще трябва да плати 16 000 евро глоби - 6000 за натрупани картони, 5000 за недостатъчно добра организация и 5000 за нахлулия на терена фен. От Лудогорец обявиха, че със сигурност ще обжалват санкцията.

УЕФА наказа жестоко и Стяуа, затваряйки изцяло стадион "Национал Арена" в Букурещ за следващия мач на тима от Лига Европа, който е срещу датския Олборг.

Споделяне

Още от Спорт