Уволнените празнуващи чиновници в деня на траур се оказаха по-малко

Премиерът в оставка ги определи като негодници

Снимка: БТВ

Четирима, а не шестима, се оказаха уволнените ръководители от горски стопанства заради ведомствено празненство след семинар в Несебър в деня на национален траур. Те бяха определени като негодници от премиера в оставка Бойко Борисов.

Първоначално от земеделското министерство съобщиха, че са отстранени зам.- директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Иван Стоянов; директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова; директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов; директорите на природните паркове: "Шуменско плато“, "Златни пясъци“, "Странджа“ - инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов.

По-късно обаче от ведомството уточниха, че е станала грешка в справката за присъстващите на купона и че Тумбаркова и Димов не са участвали в празненството и не са уволнени.

"Тези, които си позволиха в деня на траур да празнуват, негодници бих ги нарекъл, са уволнени", заяви преди това премиерът в оставка Бойко Борисов пред журналисти в Хитрино, където пристигна, за да следи операцията по премахването от релсите на гарата в шуменското село на цистерните, които при дерайлиране на товарна влакова композиция в събота причиниха взрив и взеха седем жертви.

"Отлично знам какво значи ден на национален траур и дори да бях поканен, не бих присъствал на това мероприятие", заяви Димов, цитиран от пресслужбата на парк "Странджа". Той допълва, че изразява изключителна съпричастност към пострадалите от трагедията в село Хитрино и още в началото на седмицата помолил своите колеги да изпратят SMS в подкрепа на жителите на селото.

Семинар на работещи в Държавните горски предприятия в Несебър, завършил с песни и танци в деня на национален траур заради загиналите при избухването на обърналите се цистерни, възмути обществото и премиерът нареди уволнение на организаторите на купона.

Директорката на общинското предприятие "Туризъм публични прояви и атракции” в Шумен Ваня Стоянова заяви пред бТВ, че всъщност се е състоял семинар-обучение на тема туризъм. По думите ѝ купон и банкет не е имало, а само вечеря. Мероприятието е било планирано отдавна и нямало как да бъде отменено.

Споделяне

Още по темата

Още от България