В Судан ще строят градове във формата на животни

В Судан ще строят градове във формата на животни

Властите на претендиращата за независимост южна част на Судан планира мащабна реконструкция на главните градове в региона, след която техните очертания ще наподобяват африкански животни и растения, предаде АП в четвъртък.

Например за столицата на региона град Джуба се предлага да заеме формата на двурог носорог и да се преименува на Rhino City (носорог град). Според властите това ще помогне за въвеждането на ред в хаотичното строителство в града. Според градоустройствениет чертежи в устата на животното ще се разположи главното полицейско управление, на мястото на ухото – увеселителен парк, а гърбът му ще представлява промишлената зона. Жилищните квартали ще се преместят в краката на носорога.

Град Вау пък се предвижда са приеме очертанията на жираф, в чиято шия ще е разположена огромна промишлена зона. По подобен начин ще бъдат преустроени още десет града, на които ще се придаде форма на различин плодове.

Инвестициите в проекта се оценяват на 10 млрд. долара, при положение, че Южен Судан е един от най-бедните региони в света. По данни на ООН бюджетът на региона за 2010 г. е едва 1.9 млрд. долара, а над 90 процента от населението живее с по-малко от долар на ден.

По това положение проектът може да се реализира, само ако в него бъдат привлечени чужди инвестиции, посочва изданието.

Споделяне

Още от Имоти

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?