mediapool.bg Ти си това, което четеш

Вайбър с опция за запазване на данни при смяна на оператор или телефон

18:57 | 15 август 2017 | 0 коментара

Популярната платформа за разговори Вайбър (Viber) представи съществен ъпдейт на приложението, който ще помогне на потребителите по света да съхранят данните си в него при смяна на мобилния номер – включително цялата чат история, свалените стикер пакети и своя Viber Out кредит, пише сайтът Инвестор във вторник.

Вайбър вече идентифицира поставянето на нова СИМ-карта в устройството и изисква синхронизиране на контактите. Само в няколко бързи стъпки потребителят може да прехвърли всички данни към новия си номер.

При едновременна смяна на мобилния номер и на устройството с такова, което работи със същата операционна система, трябва първо всички контакти от старата карта и устройство да бъдат копирани в новото, а след това да се постави новата СИМ и да се активира Вайбър.

"Смяната на мобилния номер е обичайна, дори честа практика в някои държави, а ние искаме да осигурим на потребителите си пълна защита на чат историята им и сваленото съдържание, когато решат да направят тази промяна“, споделя Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber, цитиран в прессъобщение на компанията.

При смяна на номера Вайбър изпраща съобщения към всички контакти на потребителя, за да могат те да си запишат новия мобилен номер в списъка с контакти.

Още от IT