Вайбър с опция за запазване на данни при смяна на оператор или телефон

Вайбър с опция за запазване на данни при смяна на оператор или телефон

Популярната платформа за разговори Вайбър (Viber) представи съществен ъпдейт на приложението, който ще помогне на потребителите по света да съхранят данните си в него при смяна на мобилния номер – включително цялата чат история, свалените стикер пакети и своя Viber Out кредит, пише сайтът Инвестор във вторник.

Вайбър вече идентифицира поставянето на нова СИМ-карта в устройството и изисква синхронизиране на контактите. Само в няколко бързи стъпки потребителят може да прехвърли всички данни към новия си номер.

При едновременна смяна на мобилния номер и на устройството с такова, което работи със същата операционна система, трябва първо всички контакти от старата карта и устройство да бъдат копирани в новото, а след това да се постави новата СИМ и да се активира Вайбър.

"Смяната на мобилния номер е обичайна, дори честа практика в някои държави, а ние искаме да осигурим на потребителите си пълна защита на чат историята им и сваленото съдържание, когато решат да направят тази промяна“, споделя Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber, цитиран в прессъобщение на компанията.

При смяна на номера Вайбър изпраща съобщения към всички контакти на потребителя, за да могат те да си запишат новия мобилен номер в списъка с контакти.

Споделяне

Още от IT