Валентин Димитров получи още време за материалите по първото дело

Валентин Димитров получи още време за материалите по първото дело

Три часа в петък бившият шеф на "Топлофикация – София” Валентин Димитров се запознава с материалите по досъдебното производство, образувано срещу него за валутни престъпления. Това време обаче се оказало недостатъчно и в отговор на искането да се отпусне още прокурор Божидар Джамбазов е разрешил Димитров и адвокатът му да продължат четенето до вторник.

Димитров е обвинен за това, че не е декларирал пред БНБ средствата, които разследващите намериха в него и сметка в австрийска банка на стойност над 3 милиона лева.

Обвинението е недоказано към момента, коментира адвокат Марковски-младши и допълни, че не било нужно парите, намерени в австрийската банка, да бъдат декларирани.

Самият Димитров не говори пред медиите, тъй като настоял да напусне сградата на следствието през страничен вход, защото бързал да се прибере при болното си дете, обясни адвокатът му Димитър Марковски.

Димитров бе арестуван през юли миналата година по подозрения за източване на общинско-държавното дружество. Както съобщи Mediapool по-рано тази седмица, прокуратурата е готова само с делото за валутни престъпления и се очаква то да влезе в съда още другата седмица.

Делата за пране на пари и длъжностно присвояване се бавят, тъй като все още не са събрани достатъчно доказателства.

Споделяне

Още по темата

Още от България