Вальо Топлото ще чете разработката срещу него

Бившият шеф на столичното парно Валентин Димитров, добил популярност като Вальо Топлото, ще може да прочете и да се запознае с материалите по делото срещу него. Той не е имал възможност да направи това през последните осем месеца, от когато е зад решетките,стана ясно в четвъртък, след като Софийският градски съд (СГС) отложи разглеждането на молбата на Димитров за пускане от ареста.

Дали “любимецът” на софиянци ще излезе от килията, ще стане ясно на 21 март, тъй като в днешното съдебно заседание магистратите уважиха желанието му да се запознае със събраното от разследващите до момента.

Досега Димитров многократно е искал да му бъде дадена възможност да се запознае с материалите, но всеки път разследващите са му отказвали, заяви пред журналисти един от адвокатите му - Марин Марковски.

Прокурорът по делото Божидар Джамбазов смята, че на Димитров трябва да се даде възможност да се запознае с материалите на по-късен етап от разследването. Ако всеки обвиняем има възможност да се запознава с материалите по всяко производство, това ще затрудни работата по него, мотивира се обвинителят. Според Джамбазов правата на защитата на арестанта не са нарушени.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?