Вече се продават първите летящи коли в света

Холандска компания, разработваща автомобила от 2001 г., вече приема поръчки

За около 400 000 долара можете да си купите мощен и бърз "Мерцедес - Бенц", тунингован от подразделението AMG. А може и да изберете нещо, което не е толкова лъскаво, но определено бие по функционалност - летяща кола, пише изданието "Тек Кърнч".

Холандската компания PAL-V вече приема поръчки за първата в света комерсиална летяща кола - "Либърти". От компанията уверяват, че автомобилите "Либърти" са изцяло съобразени с изискванията за безопасност, определени от световните ръководни органи и че доставките им ще започнат до края на 2018 година.

Първите 90 броя са проектирани като "пионерски издания", откроявайки се със специални екстериорни и интериорни придобивки и детайли. За персонализацията и допълнителните стандартни функции като мощност на отоплението, купувачите ще трябва да платят малко повече - 599 000 долара. След тях PAL-V ще започне продажба и на стандартния модел, известен като "Либърти спорт", за малко по-скромната сума от 399 000 долара.

"PAL-V умишлено избраха да разработят, проектират и построят летящ автомобил с доказани технологии и в пълно съоветствие с действащата нормативна уредба", обявиха във вторник от компанията пред медиите и изразиха очакванията си, че Северна Америка ще бъде най-големият пазар за иновацията им.

И макар PAL-V да е първата компания, която представя летяща кола на пазара, тя не е единствената, която е в играта. "Еърбъс" е друг потенциален играч и дори обещава до края на година да покаже прототипа си пред света.

Споделяне

Още от IT