Великобритания насочва усилията си срещу незаконното наемане на работа

Великобритания насочва усилията си срещу незаконното наемане на работа

Великобритания обеща да нанесе удар върху нелегалното наемане на работници в страната, втвърдявайки реториката си по въпроса за имигрантите, предаде ДПА.

Правителството ще налага санкции с "пълна сила" на работодателите, ако се установи, че наемат незаконно служители, съобщава "Таймс", цитирайки Джеймс Броукъншър, държавен министър по имиграцията и сигурността в министерството на вътрешните работи.

Недобросъвестните работодатели, които дават работа на нелегални имигранти, отказват работа на британски граждани и законни имигранти, като помагат за намаляването на заплатите, посочва Броукъншър пред "Таймс".

Имиграционните власти ще съсредоточат проверките си върху строителните обекти, домовете за възрастни и фирмите за почистване, за да открият незаконно работещи, пише вестникът.

Британският външен министър Филип Хамънд заяви вчера пред Би Би Си, че "Европа не може да се защити и да запази жизнения си стандарт и социална структура, ако трябва да поеме милиони мигранти от Африка."

Той отбеляза, че в крайна сметка проблемът с наплива на имигранти, някои от които се опитват да влязат в Обединеното кралство през тунела под Ламанша, трябва да се решава чрез връщане в родните им страни на кандидатите, които не отговарят на условията за предоставяне на убежище. Само че заради законите в ЕС имигрантите са убедени, че никога няма да бъдат върнати в родината си.

"Амнести интернешънъл" обвини Хамънд в "срамен отговор на кризата в Кале".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа