Вишните пред Японския се върнаха, но вече са пластмасови и светят

Бившият Японски хотел в София вече има чисто нови пластмасови вишни, които светят в тъмното. Дърветата са "засадени" с винтове директно в тротоара пред хотела и няма никакъв риск минувачите да се изцапат.

Гледката в "Лозенец" е толкова потресаваща, че просто прилагаме галерия от снимки, направени от сайта за култура "Площад Славейков".

В началото на август новият собственик на хотел в лицето на туристическия бос Ветко Арабаджиев изкорени красивите японски вишни, въпреки че част от тях бяха на общинска земя. Той бе глобен от кметството с 50 000 лева.

Арабаджиев каза, че няма намерение да върне дърветата на мястото им, въпреки че не са негови.

Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков още тогава остана почти безмълвен. Той коментира пред Mediapool: "Вие кажете как се нарича това нещо. Аз съм толерантен и не искам да давам квалификации".

Чрез дружеството си "Виктория груп ВМ", официално собственост на сейшелска офшорка, Арабаджиев стана собственик на столичния хотел "Кемпински-Зографски", известен като "Японския", през лятото на 2014 г. Първо го преименува на съпругата си Маринела, а през тази година започна да се разпорежда и с терените пред него, които са общинска собственост.

Арабаджиев е сред най-големите хотелиери в страната. Под шапката на неговата "Виктория груп" влизат четири туристически обекта в Слънчев бряг. Това са огромният "Виктория палас" с 950 легла, "Чайка бийч", "Аркадия" и "Метропол".

Негова собственост е и курортът "Елените", включващ четири хотела и вилно селище. Към това се прибавят петзвездният хотел "Пампорово" в едноименния курорт, както и хотел "Марица" в Пловдив.

Споделяне

Още по темата

Още от България