Волен Сидеров: ГЕРБ е създадена, за да спре "Атака"

Волен Сидеров: ГЕРБ е създадена, за да спре "Атака"

Партия ГЕРБ е била създадена през 2006 година, за да бъде спрян възходът на "Атака". Това заяви Волен Сидеров пред партийната си телевизия "Алфа", съобщава в събота "Дневник“.

"Докато аз бях представян като нацист, Бойко Борисов беше като супермен", каза Сидерови добави, че няма друга политическа сила и друг лидер на партия, които да са претърпели толкова удари.

"Не е лошо да върнем лентата и да видим как се елиминират цели събития, фактори, хора, лица", добави Сидеров. Той даде за пример 50-хиляден митинг, организиран от партията му през 2006 година, който не бил отразен от националните медии, както и подценяването му като кандидат на балотажа на президентските избори през същата година срещу Георги Първанов. Точно за това била създадена нова политическа сила, която да измести "Атака".

"Атака" съществува, продължава да съществува. Направи още няколко пъти присъствие в българския парламент, въпреки че половината от парламентарната ни група през периода 2009-2013 г. беше купена от брокери на ГЕРБ и беше разбита. Преди изборите от 21 души 11 бяха купени, за да напуснат групата. Даваха им пари на ръка, които се водиха като субсидия и т.н. Само времето не достигна да разбият цялата група", твърди Сидеров.

Според него това е бил отговорът на ГЕРБ, когато той е започнал да коментира тяхната политика. "Ние имахме много съвпадения в програмите. Дадохме подкрепата си на ГЕРБ парламентарно при едни силно изявени протекционистки и дори националистки намерения на Борисов, касаещи енергетиката, производството, борбата с монополите. Всичко това съвпадаше с нашите виждания. Когато се видя, че те завиват от тях, аз оттеглех подкрепа и отговорът беше разбиване на парламентарната група", каза Сидеров.

По думите му влизането в управлението на НФСБ и ВМРО чрез най-високите постове - вицепремиерските, е донесло повече негативи, отколкото позитиви.

"Месеци наред говоря на коалиционен съвет, че общ добър резултат би запазил управляващата коалиция. От коалиционните партньори, доколкото чувам, нямат желание да са с мен на евроизборите, но това го чувам като слухове, официален отговор нямам", каза Сидеров, цитиран от "Дневник".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?