За пореден ден десетки нелегални хванати по границите

Двадесет кандидат-бежанци задържаха граничните полицаи от граничния пункт Брегово през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

 

От тях 18 са от Алжир, по един от Мароко и Палестина. Около половин час след полунощ местен жител е подал сигнал, че в лозята на Кула е забелязал петима мъже, които се укриват.

 

Веднага е изпратена оперативно-издирвателна група, която с помощта на служебното куче Джет е задържала петима алжирци.

 

Всичките задържани кандидат-бежанци са пристигнали нелегално в страната. Вчера на пътя към ГКПП-Връшка чука граничните полицаи са задържали още двама алжирци, притежаващи карти на чужденци, издадени от регистрационно-приемателния център за бежанци в София.

 

Снощи гранично-полицейски наряд от ГПУ- Брегово при проверка на влака София - Видин е открил, че сред пътниците има 13 чужди граждани, отговарящи на рисковия профил. Установено е, че 11 са от Алжир, двама от Мароко и Палестина.

 

Всичките имат карти, издадени от регистрационно-приемателните центрове за бежанци в София и с. Баня, общ. Нова Загора.

 

Истинската цел на трите задържани групи обаче не е получаване на бежански статут в България и след регистрацията си у нас те започнали да търсят различни начини да преминат западната ни граница. Чужденците са задържани в ГПУ-Брегово, посочват от МВР.

 

На българо-турската граница са задържани 21 нелегални имигранти. Вчера в района на с. Крайново са задържани петима без документи. Снощи в землището на с. Воден са задържани още 7 души, преминали нелегално границата.

 

Те имат сирийски карти за самоличност. Граничните полицаи от ГПУ-Елхово са задържали вчера в района на селата Голям Дервент и Вълча поляна 9 нелегални имигранти без документи. С групите има и деца, които са настанени в специализирани помещения.

Споделяне

Още по темата

Още от България