Захариева: Скандалите оставят съдебната реформа на заден план

”Абсурдно е в оставката на Танев да се търси опит за отвличане на внимание”

Екатерина Захариева, сн. БГНЕС

Скандалите оставят съдебната реформа на заден план. Това коментира правосъдният министър Екатерина Захариева пред Дарик радио.

"Истината е, че от четири месеца се занимаваме със скандали. Всеки път на ВСС повече от 2-3 часа отнемат за реплики и дуплики и фактът е, че самата същност на реформата остава на заден план, дебатите по закона, дебатите по електронното правосъдие. Затова ми се иска ВСС да се фокусира освен върху тези неща и върху същината на работата", каза тя.

Според Захариева пратеният от премиера Бойко Борисов есемес до председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов не може да се разглежда като заплаха.

Тя призова Висшия съдебен съвет да се захване с многото задачи, които предстоят.

Правосъдният министър определи като латиноамерикански сериал твърденията, че властта се опитва да отклони общественото внимание от критиките в евродоклада чрез протести, скандали в образованието и исканата оставка на министър Тодор Танев.

"Това е абсурден сценарий. Чуха се абсурдни неща, дори и, че протестите са за отклоняване на вниманието, сега и оставката. Напротив, двама вицепремиери и аз дадохме пресконференция и изобщо не сме бягали от доклада. Отговорихме на всички въпроси. Моят призив няколко дни е нека да не забравяме доклада, той не е за една седмица. Работата по доклада тепърва предстои", каза Захариева.

По повод номинацията на Реформаторския блок на Меглена Кунева за министър на образованието и дали това е удачно като управленско решение, министър Захариева изрази своята подкрепа към нея.

"Убедена съм, че опитът на Меглена Кунева е огромен и тя ще успее да се справи. Много често вицепремиерът е и министър", каза Захариева.

.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?