Законът за съдебната власт влиза в зала на първо четене

Тази седмица законът за съдебната власт ще влезе в пленарна зала за първо четене, реши днес съвместното заседание на ПГ на НДСВ и на ПГ на ДПС, заедно с правителството. Те се събраха в сградата на МС.

Във вторник мнозинството на своя поредна сбирка ще дебатира и проектозакона за радио и телевизия, чиито вносители са Милена Милотинова и Емел Етем. Темите БТК и докладът на МВР за връзки между политици и магистрати с мафиоти не били засегнати на близо тричасовата среща, подчерта шефът на ПГ на НДСВ Пламен Панайотов.

Правителственият говорител Димитър Цонев уточни пред репортери, че в заседанието от НДСВ участвали Симеон Сакскобургготски, Николай Свинаров, Иван Искров, Владимир Дончев, Веселин Близнаков, Константин Пенчев, а от ДПС- Ахмед Доган, Емел Етем, Касил Дал, Юнал Лютви и Лютви Местан.

Не съм чул да има екощети в Сарафово от изхвърлянето на керосин в Черно море, каза Цонев по повод вчерашната авиоавария над български води. Прелитанията над територията на страната ни на съюзнически самолети вече намалявали поради малката военна активност в Ирак. Сега в Сарафово имало 6 броя цистерни КЦ 10, като за страната ни нямало опасности от бежански потоци или от терористични актове, съобщи Цонев на базата на чутия днешен доклад, изготвен от действащия все още кризисен център към МС.

Правителственият говорител заяви, че посолството ни в Ирак ще бъде възстановено след като експерти оценят материалните щети, защото за момента информацията за тежкото състояние на мисията ни там е само от кореспондентката на БНТ Елена Йончева.

Споделяне

Още от България