Желаещите да учат кино в НАТФИЗ ще кандидатстват с творчески изяви, а не с тестове

Желаещите да учат кино в НАТФИЗ ще кандидатстват с творчески изяви, а не с тестове

Факултетът "Екранни изкуства" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" радикално променя системата си на прием и обучение в бакалавърската степен от 2016/2017 учебна година, съобщиха от академията.

За да се измести акцентът от фактологичната информираност върху таланта, тестовете за обща и специализирана култура отпадат, а кандидатите могат да представят портфолио със свои творчески изяви.

Специализираните практически изпити по всички специалности се намаляват от два кръга на един, за да се намалят психическият стрес и финансовата обремененост на кандидатите. За да изявят те повече свои качества, могат да кандидатстват по два профила, независимо дали се явяват на изпити и във факултета "Сценични изкуства".

За по-голяма обективност работите на всички кандидати на първия кръг се оценяват анонимно (без среща с комисията), а допуснатите до втория кръг се явяват пред обща комисия от преподаватели от профилите в "Екранни изкуства".

Крайното класиране е общо за всички профили, като в бала се включва най-високата постигната от кандидата оценка от специализиран изпит, независимо от предпочитанията му.
Обучението в първи курс е едновременно по всички профили. После - според успеха - студентите сами избират специалност или преподавателите им препоръчват какво да продължат да учат. Оценката на реализираните проекти включва равнопоставено мнението на зрителите, преподавателите и участниците в екипа.

Подробна информация има в Кандидатстудентския справочник - 2016, в книжарницата и касата на НАТФИЗ.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате да свърши служебното правителство?