Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Британска телевизия пуска тв риалити "Стани грък за една седмица"

8 коментара
Британска телевизия пуска тв риалити "Стани грък за една седмица"

Три британски семейства ще изпробват данъчните, пенсионните и работните практики, станали причина за икономическата криза в Гърция, която доведе до необходимостта на многомилиардни спасителни пакети от ЕС и налагане на строги мерки за икономии вътре в страната. Това е актуалната телевизионна игра "Стани грък за една седмица" , която тръгва по британската телевизия Канал 4.

В телевизионното риалити участва 54-годишен британски фризьор, който ще открие щедростта на гръцката пенсионна система, която все още позволява на фризьори, сладкари, радиоводещи и хора от още над 600 професии да се пенсионират на 53 години, като получават 90% от последната си заплата, тъй като професиите им се водят "рискови".

Шофьор на автобус ще има възможност да се порадва на благата, които гръцката държава осигурява на автобусните шофьори, които получават двойно по-големи заплати от средните за страната, както и допълнителни бонуси за това, че ходят рано на работа и проверяват автобусните билети.

Британски хирург има удоволствието да открие каква трансформация ще претърпят наличните му доходи, като плаща подоходен данък по "гръцкия начин".

Личният опит на тримата основни участници ще бъде подкрепен от експертни мнения относно наложените практики за избягване на данъци, за корупция и лошо управление, довели до потъването на гръцката икономика.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #8

    гудю Имаше през 70-те един филм на Марко Ферари - Голямото плюскане, с Мишел Пиколи и Уго Тоняци. Май го даваха и у нас с 25 годишно закъснение. Героите преяждат и пукват. При гърците се случва нещо подобно, но в национален мащаб и за чужда сметка.

  2. Анонимен
    #7

    nik Ха-ха!Май-май, най-известният български илитерат ще излезе прав, като е предложил заплатите и пенсиите в ЕС да се изравнят с българските!? Крайно време е глупаците в Европа да се ударят по чутурите и да престанат да си затварят очите пред продължаващите безобразия, ширещи се не само в Гърция! Много точно е мнението на 5-ти!

  3. Анонимен
    #6

    Видно от първите 5 коментара, българските гръкомани нямат и капка съмнение в гръцката непогрешимост и затова са бесни на английското предаване, което си прави ташак с глупостта на гърците. Реакцията на българските гръкомани е обичайната, известна още от времето на Паисий и Раковски. От злоба започват да плюят българите и всички останали, а за осралите се до уши гърци пълно молчание. Таваришчи „православно-славянские”, винаги сте били негадяи и негадяи ще си умрете.

  4. Анонимен
    #5

    бате Ники
    Все хубави идеи и в статията и в коментарите и във всички има истина.
    Обаче, ето една идея и от мен - риалити "Стани евро-чиновник". На участниците се плащат огромни заплати, осигуряват се луксозни жилища, служебни автомобили и още един куп безотчетни бонуси. Срещу това те рябва да разпределят европейските фондове, събрани от данъците на работещите будали в ЕС и да следят за измами и т.н.
    Обаче, каквато и каша да забъркат те не носят никаква отговорност и никой не им задава неудобни въпроси.

  5. Хаяско
    #4

    До №2 - наскоро гръцки вестник обяви "за нищо на света да не ставаме като българите...ако роб може да се степенува, последната степен е българин" и прочее мъдрости...Така че, ако предложите идеята на гърците, като нищо да я приемат.

  6. Анонимен
    #3

    Наиситна не може да направят реалите "Бъди българин". То ще бъде обратното на това което е в Гърция. Резултатът един и същ- богатите гърци ще пообеднеят, ние си ставаме по- бедни.

  7. Анонимен
    #2

    Не грък,стани българин в Дянковска България трябва да е шоуто.

  8. Honest John
    #1

    Гръцката телевизия пуска нов сериал с име "Английски безработен прошляк за един ден" както и "бременна в момента и майка на 5 деца за един ден". В този сериал един гръцки работник ще кандидатства за помощи за безработен на стойност 100-150 GBP на седмица, защото го мързи да ходи на работа и предпочита да живее от помощи.След като свършат парите от помощите за безработен, същият ще кандидатства за "Job seekers allowance" и ще взима по 60 GBP на седмица в продължение на 3 години.
    Във вторият сериал

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.