Вежди Рашидов за новото туристическо лого: "Сладичко, шареничко, на кич отива"

Вежди Рашидов за новото туристическо лого: "Сладичко, шареничко, на кич отива"

Логото на България трябва бъде една съвършена естетика, а новото е малко примитивно. Това коментира пред журналисти в понеделник министърът на културата Вежди Рашидов, запитан какво мисли за новото лого на България.

Проектът на ново туристическо лого на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) не срещна добър прием сред туристическия бранш, а във форумите в интернет то получи най-различни подигравателни сравнения. Дизайнери и художници оспориха и художествените му качества.

"Засега е една шарения като бонбонче от панаир – сладичко, шареничко, хубавичко, а България е сериозна страна, не е толкова сладолед... има нещо по-сериозно”, заяви министър Рашидов. Според него трябва да се правят сериозни национални конкурси и "хубави" журита, които ще могат да направят "едно прекрасно лого на страната ни".

"Не го казвам от някаква лошотия, България не заслужава толкова примитивно отношение и, разбира се, малко на кич отива”, коментира още Рашидов.

Той обаче не посочи какво конкретно трябва да е логото, което ще представя България. "Аз не искам да го проектирам, като ми го възложат, тогава ще го коментирам”, обясни министърът.

Споделяне

Още по темата

Още от