Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1450 фирми участват в изложението в Кувейт по възстановяването на Ирак

0 коментара

Близо 1450 фирми от 46 страни участват в откриващото се днес изложение в Кувейт по възстановяването на Ирак, на което според организаторите се очаква да бъдат подписани договори за милиарди долари, съобщи Франс прес.

Двадесет и пет страни ще бъдат представени официално на изложението, заяви пред Франс прес Дарди Ел Еибан, директор на изложението, чието мото е "Да възстановим Ирак - 2004". Според организаторите само за възстановяването на петролния сектор на Ирак ще бъдат необходими близо 15 милиарда долара, а за нормалното функциониране на телекомуникациите - 1 милиарда долара.

Кувейтският министър на търговията и промишлеността Абдел Рахман ат Тауил ще открие изложението, което ще продължи до 23 януари. Близо 600 бизнесмени и иракски ръководители, както и членове на Временната власт на коалицията, оглавявана от САЩ, участват в изложението.

Представяно като много важно събитие, изложението "Да възстановим Ирак - 2004" събира доставчици и хора, които вземат решения по проектите за възстановяването на Ирак.

Наред с големите американски компании като Бехтел и дъщерното дружество на Халибъртън - Келог, Браун енд Рут на изложението присъстват 130 компании от Иран, 119 от Кувейт, 112 от Италия, 100 от Великобритания, уточнява Франс прес.

Изложители ще имат освен това и от Канада, Австрия, Дания, Южна Корея, Испания, Швеция, Египет, Саудитска Арабия, Ливан и Сирия. Според съобщение на италианската агенция Аджи от миналата седмица в изложението "Да възстановим Ирак - 2004" ще участват и български компании.

По БТА

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.