Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2068 фирми на техническия панаир в Пловдив

0 коментара

2086 фирми от 41 държави се представят в започналия в Пловдив международен технически панаир "Есен 2001". 57-то издание на панаира е рекордно по броя на изложителите за последните 10 години. В сравнение с миналата година, фирмите-участнички са с около 200 повече.

Българските изложители на "Есен 2001" са 1096, 520 от тях са производители. Сред чуждестранните участници, които са 995, най-многобройни са фирмите от Германия, Италия, Чехия, САЩ, Австрия и Турция.

В рамките на изложението са обособени седем специализирани салона, обхващащи най-силно представените браншове. Паралелно ще има и Изложение на балканския подизпълнител БИСЕ и Международно изложение за пожарна и аварийна безопасност "Планета Сигурност 21 век".

В Пловдив днес, официално бе открит 57-ият Международен технически панаир "Есен 2001". На официалната церемания присъстваха президентът Петър Стоянов, председателят на НС Огнян Герджиков и вицепремиерът и министър на икономиката Николай Василев.

В словото си при откриването на изложението вицепремиерът и министър на икономиката Николай Василев призова българските бизнесмени да бъдат по-смели и предприемчиви, да създават нови работни места, да си плащат данъците и да помагат на правителството във войната му срещу корупцията. Василев посочи, че вратите на правителството и на министерството на икономиката винаги ще бъдат отворени за проблемите на българския бизнес. От името на новото правителство той увери чуждите бизнесмени, че България се нуждае от тяхната делова работа, от техния експертен опит и инвестиции.

На откриването на панаира присъстваха и президентът Петър Стоянов, както и председателят на парламента Огнян Герджиков.

© Copyright Mediapool

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.